درمان های خانگی آکنه

فهرست مطالب
در این مقاله آکادمی هرمس بهتون توضیح میده “درمان های خانگی آکنه“چیه؟
آکنه یکی از شایع ترین بیماری های پوستی در جهان است که حدود 85 درصد از بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد. درمان های معمولی آکنه، مانند اسید سالیسیلیک، نیاسینامید، یا بنزوئیل پراکسید، موثرترین راه حل های آکنه هستند، اما قطعاً گران قیمت بوده و عوارض جانبی نامطلوبی مانند خشکی، قرمزی و تحریک پوست را به همراه خواهند داشت. این امر بسیاری از افراد را بر آن داشته است که نسبت به درمان های خانگی آکنه با روش های مختلف اقدام نمایند. در واقع، یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که 77 درصد از بیماران آکنه درمانهای جایگزین آکنه را امتحان کردهاند.
ما در این مقاله سعی داریم که برخی از روش های پر طرفدار درمان خانگی برای رفع آکنه را بررسی نمائیم.
آکنه چیست؟
آکنه یک بیماری پوستی است و زمانی رخ می دهد که فولیکول های پوست فرد با چربی و سلول های مرده پوست مسدود می شوند. این یک بیماری بسیار رایج است و اکثر مردم به خصوص در سال های نوجوانی که غدد چربی آنها چربی بیشتری تولید می کند آکنه را تجربه کرده اند. با این حال، هیچ محدودیت سنی برای بروز آکنه وجود ندارد و بسیاری از افراد در 40 و 50 سالگی نیز آکنه خواهند داشت.

چه عواملی باعث ایجاد آکنه می شود؟
آکنه زمانی شروع می شود که منافذ پوست با چربی و سلول های مرده پوست مسدود می شود. هر منفذ به یک غده چربی متصل است که ماده ای روغنی به نام سبوم تولید می کند. سبوم اضافی می تواند منافذ را مسدود کند و باعث افزایش رشد باکتری های معروف به پروپیونی باکتریوم آکنه یا P. acnes شود.
گلبول های سفید فرد به P. acnes حمله می کنند و منجر به التهاب پوست و آکنه می شوند. برخی از موارد آکنه شدیدتر از موارد دیگر هستند، اما علائم رایج آن عبارتند از جوش سر سفید، سر سیاه و جوش. بطور کلی باید گفت که عوامل زیادی ممکن است در ایجاد آکنه نقش داشته باشند که از جمله مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ژنتیک
- رژیم غذایی
- فشار
- تغییرات هورمونی
- عفونت ها
درمان های خانگی آکنه
بطور کلی درمان های بالینی استاندارد برای کاهش آکنه موثرترین روش هستند. همچنین می توان درمان های خانگی را نیز برای رفع آکنه امتحان کرد، اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی آنها مورد نیاز است. در این بخش به بررسی برخی از رایج ترین درمان های خانگی آکنه خواهیم پرداخت.
سرکه سیب:
سرکه سیب از تخمیر سیب یا آب تصفیه نشده سیب های فشرده به دست می آید و مانند سایر سرکه ها، تحقیقات به توانایی آن در مبارزه با بسیاری از انواع باکتریها و قارچها اشاره کرده است. سرکه سیب حاوی اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک است. تحقیقات انجام شده در سال 2016 نشان می دهد که اسید سیتریک در ارتباط با اکسید روی، P. acnes را از بین می برد. بر اساس تحقیقات انجام شده در سال 2017، اسید لاکتیک موجود در سرکه سیب می تواند ظاهر اسکار آکنه را نیز بهبود بخشد.
مزایا: مقرون به صرفه بودن
یافتن آسان
بهبود ظاهر اسکار آکنه
معایب:
ممکن است پوست برخی افراد را تحریک کند
روش مصرف:
ابتدا باید 1 قسمت سرکه سیب و 3 قسمت آب را مخلوط شود (برای پوست های حساس باید از آب بیشتری استفاده شود).
پس از تمیز کردن، باید مخلوط را با استفاده از پنبه به آرامی روی پوست ماساژ داد.
باید 5 تا 20 ثانیه مکث نمود و سپس شستشو داد.
این روند باید 1 تا 2 بار در روز در صورت نیاز تکرار شود.
توجه به این نکته مهم است که استفاده از سرکه سیب روی پوست می تواند باعث سوختگی و سوزش شود و اکثر متخصصان پوست آن را توصیه نمی کنند.
عسل و دارچین:
مطالعهای در سال 2017 نشان داد که ترکیب عسل و عصاره پوست دارچین اثرات ضد باکتریایی بر علیه آکنه دارد. تحقیقات انجام شده در سال 2020 نشان داد که عسل به تنهایی می تواند مانع رشد P. acnes شود یا آن را از بین ببرد. اگرچه، این یافته لزوماً به این معنی نیست که عسل به طور موثر آکنه را درمان می کند. یک مطالعه در سال 2016 با 136 فرد مبتلا به آکنه نشان داد که استفاده از عسل روی پوست پس از استفاده از صابون ضد باکتری در درمان آکنه موثرتر از استفاده از صابون به تنهایی نیست. در حالی که خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی عسل و دارچین ممکن است آکنه را کاهش دهد، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
مزایا: آنتی باکتریال بودن
تهیه و ساخت آسان
معایب: تحقیقات کافی برای حمایت از ادعاها وجود ندارد
روش مصرف:
ابتدا باید 2 قاشق غذاخوری عسل و 1 قاشق چای خوری دارچین را با هم مخلوط نمود تا به شکل خمیر در بیاید.
پس از پاکسازی باید ماسک را روی صورت خود بگذاشت و 10 تا 15 دقیقه به آن زمان داد.
سپس باید ماسک را کاملاً شستشو داد و صورت را خشک کرد.

روغن درخت چای
روغن درخت چای یک روغن ضروری است که از برگ های Melaleuca alternifolia، درخت کوچک بومی استرالیا استخراج می شود. یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که استفاده از روغن درخت چای روی پوست ممکن است آکنه را کاهش دهد. یک مطالعه کوچک در سال 2019 نشان داد که در مقایسه با بنزوئیل پراکسید، شرکت کنندگانی که از پماد روغن درخت چای برای آکنه استفاده می کردند، پوست خشک و تحریک کمتری را تجربه کردند. آنها همچنین از درمان احساس رضایت بیشتری داشتند.
بر اساس یک مطالعه در سال 2017، روغن درخت چای ممکن است جایگزین موثری برای آنتی بیوتیک های موضعی و خوراکی باشد که در صورت استفاده طولانی مدت می تواند باعث مقاومت باکتریایی شود. روغن درخت چای بسیار قوی است، بنابراین همیشه باید قبل از استفاده از آن روی پوست، آن را رقیق نمود.
مزایا:
تهیه آسان
معایب: خشک کردن پوست در برخی افراد
روش مصرف:
ابتدا باید 1 قسمت روغن درخت چای را با 9 قسمت آب مخلوط نمود.
سپس باید یک سواب پنبه ای را به مخلوط آغشته کرده و آن را روی نواحی آسیب دیده قرار داد.
در صورت تمایل از مرطوب کننده استفاده شود.
این روند را باید 1 تا 2 بار در روز در صورت نیاز تکرار نمود.
چای سبز :
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است و نوشیدن آن می تواند سلامتی را بهبود بخشد. همچنین ممکن است به کاهش آکنه کمک کند. بر اساس تحقیقات سال 2017، این احتمالاً به این دلیل است که پلی فنول های موجود در چای سبز به مبارزه با باکتری ها و کاهش التهاب که دو عامل اصلی آکنه هستند، کمک می کند. تحقیقات زیادی برای بررسی فواید نوشیدن چای سبز در مورد آکنه وجود ندارد و مطالعات بیشتری مورد نیاز است. در یک مطالعه کوچک در سال 2016 با 80 زن، شرکت کنندگان روزانه 1500 میلی گرم عصاره چای سبز را به مدت 4 هفته مصرف کردند. در پایان مطالعه، زنانی که این عصاره را مصرف کردند، آکنه کمتری روی بینی، چانه و اطراف دهان خود داشتند. بنابراین استفاده از چای سبز روی پوست نیز ممکن است مفید باشد. همچنین یک مطالعه در سال 2020 نشان داد که استفاده از عصاره چای سبز روی پوست به طور قابل توجهی تولید سبوم و جوش را در افراد مبتلا به آکنه کاهش می دهد.
مزایا:
تهیه آسان
فواید مختلف
طبیعی بودن محصول
معایب:
مطالعات کافی انجام نشده است
روش مصرف:
ابتدا باید چای سبز را به مدت 3 تا 4 دقیقه در آب جوش دم نمود.
سپس باید به آن زمان داد تا چای دم کرده خنک شود.
سپس باید با استفاده از یک تکه پنبه، چای را روی پوست خود گذاشت یا آن را در یک بطری اسپری ریخت و روی بخش مورد نظر پاشید.
پس از خشک شدن باید آن را با آب شست و پوست را خشک نمود.

آلوئه ورا:
آلوئه ورا حاوی اسید سالیسیلیک و گوگرد است که هر دو به طور گسترده در درمان آکنه استفاده می شوند. تحقیقات انجام شده در سال 2017 نشان داد که استفاده از اسید سالیسیلیک روی پوست آکنه را کاهش می دهد. یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که ژل آلوئه ورا، زمانی که با مواد دیگری مانند کرم ترتینوئین یا روغن درخت چای ترکیب شود، ممکن است آکنه را بهبود بخشد. در حالی که تحقیقات امیدوار کننده است، فواید ضد آکنه آلوئه ورا به خودی خود نیازمند تحقیقات علمی بیشتری است. آلوئه ورا گیاهی استوایی است که برگ های آن ژل شفافی تولید می کنند. ژل اغلب به لوسیون ها، کرم ها، پمادها و صابون ها اضافه می شود.
مزایا:
طبیعی بودن
می تواند برای موارد زیر مفید باشد:
- ساییدگی ها
- بثورات
- سوزش های سطحی
- زخم ها
- التهاب پوست
روش مصرف:
ابتدا باید ژل گیاه آلوئه را با قاشق خراشید.
حال باید ژل را مستقیماً روی پوست تمیز به عنوان مرطوب کننده مالید.
بهتر است این مخلوط را 1 تا 2 بار در روز تکرار نمود.
در پایان
همانطور که گفته شد روش های بسیار زیاد و طبیعی برای درمان خانگی آکنه وجود دارد که می توان به سادگی آنها را تهیه کرد و استفاده نمود. ما در این مقاله به بررسی برخی از رایج ترین روش های رفع آکنه در خانه پرداختیم که هر کدام می توانند برای افراد خاص با سلیقه های گوناگون مفید باشند.
لطفا به این نکته توجه داشته باشید که تمامی موارد گفته شده در این صفحه و تمامی صفحات سایت را می توانید به صورت کامل و کار آمد در دوره آموزشی پوست و مو آکادمی هرمس گذرانده و مدرک معتبر فنی حرفه ای و همچنین مدرک بین اللملی دریافت نمایید.همچنین برای شرکت در دوره های آموزشی مراقبت از پوست و مو آکادمی هرمس از طریق وب سایت یا صفحات اجتماعی ما اقدام کنید.