بلاگ

انواع آکنه

در این مقاله آکادمی هرمس بهتون توضیح میده “انواع آکنه”چیه؟

آکنه بطور کلی یک بیماری پوستی بسیار شایع است که بیشتر باعث ایجاد جوش بر روی صورت، پیشانی، قفسه سینه، شانه ها و قسمت بالایی پشت ایجاد جوش می شود و دلایل مختلفی از جمله ژنتیک، نوسانات سطح هورمون، استرس، رطوبت بالا و استفاده از محصولات مراقبت شخصی روغنی یا چرب دارد. آکنه معمولاً نوجوانان را درگیر می کند اما ممکن است در هر سنی رخ دهد. ما در این مقاله به معرفی کامل تر آکنه و انواع آن خواهیم پرداخت و مطالب مفیدی را در این زمینه ارائه خواهیم نمود.

آکنه چیست؟

آکنه یک بیماری شایع پوستی است که در آن منافذ پوست توسط مو، سبوم یا یک ماده روغنی، باکتری ها و سلول های مرده پوست مسدود می شوند. این انسدادها باعث ایجاد جوش ‌های سر سیاه، سر سفید، ندول ‌ها و انواع دیگر جوش ‌ها می‌شوند. آکنه در واقع این شایع ترین بیماری پوستی است که افراد آن را در طول زندگی خود تجربه می کنند. تخمین زده می شود که 80 درصد از افراد 11 تا 30 ساله حداقل به شکل خفیف آکنه مبتلا می شوند و بیشتر افراد در مقطعی از زندگی خود تحت تأثیر آن قرار می گیرند.

آکنه چه کسانی و چه بخش هایی را درگیر می کند؟

اگرچه این بیماری عمدتاً نوجوانان و بزرگسالان جوان را تحت تأثیر تغییرات هورمونی قرار می دهد اما بسیاری از افراد تا دهه 20، 30 و بعد از آن به مبارزه با آکنه ادامه می دهند. برخی حتی برای اولین بار در بزرگسالی دچار آکنه می شوند.

آکنه بیشتر در چه بخش هایی ایجاد می شود؟

شایع ترین نقاطی که ممکن است درگیر آکنه شوند، صورت، پیشانی، قفسه سینه، شانه ها و قسمت بالایی پشت فرد هستند. غدد چربی در سراسر بدن قرار دارند، اما این غدد در نقاط بیشترین تراکم را دارند. بهترین راه برای درمان آکنه بستگی به شدت آن دارد. آکنه می تواند خفیف و از چند جوش گاه به گاه، متوسط از پاپول های التهابی یا شدید با ندول ها و کیست ها باشد.

انواع مختلف آکنه

آکنه می تواند اشکال و انواع مختلفی داشته باشد که به شکل های زیر می شوند:

جوش های سر سیاه :

برجستگی های باز روی پوست که با چربی اضافی و پوست مرده پر می شود. به نظر می رسد کثیفی در برآمدگی رسوب کرده است، اما لکه های تیره در واقع به دلیل انعکاس نور نامنظم از فولیکول مسدود شده ایجاد می شوند.

جوش های سر سفید :

برجستگی هایی که در اثر چربی و پوست مرده بسته می شوند.

پاپول ها :

برجستگی های کوچک قرمز یا صورتی که ملتهب می شوند.

Pustules :

جوش های حاوی چرک و شبیه جوش های سر سفید هستند که با حلقه های قرمز احاطه شده اند. آنها در صورت برداشتن یا خراشیدگی می توانند باعث ایجاد زخم شوند.

آکنه قارچی :

این نوع آکنه زمانی اتفاق می افتد که مخمر بیش از حد در فولیکول های مو ایجاد شود. آنها می توانند خارش و ملتهب شوند.

ندول ها :

جوش های جامدی که در عمق پوست فرد قرار دارند. آنها اغلب بزرگ و دردناک هستند.

کیست ها :

جوش های پر از چرک که می توانند اسکار ایجاد کنند.

چیزی که در تمام انواع آکنه مشترک است آن است که همه این اشکال آکنه می توانند بر عزت نفس و زیبایی افراد تأثیر بگذارند. بنابراین بهتر است فرد در صورت مشاهده بروز آکنه روی بدن خود هر چه سریعتر به پزشک متخصص و مراکز درمانی مراجعه نماید تا آنها بتوانند بهترین گزینه(های) درمانی را برای او آغاز کنند.

چه عواملی موجب بروز آکنه می شوند ؟

این مورد عمدتاً یک وضعیت هورمونی است که توسط هورمون‌های آندروژن ایجاد می‌شود، که معمولاً در سال‌های نوجوانی و جوانی فعال می‌شوند. افزایش هورمون‌هایی به نام آندروژن مخصوص تستوسترون است که هم زنان و هم مردان آن را تولید می‌کنند و دوران نوجوانی در اوج خود هستند.

برخی از عوامل نیز وجود دارند که می توانند باعث این بیماری شوند ویا آن را بدتر کنند:

  • نوسان سطح هورمون ها در طول دوره قاعدگی خانم ها
  • برداشتن زخم های آکنه
  • لباس و سرپوش، مانند کلاه و کلاه ایمنی ورزشی
  • آلودگی هوا و شرایط آب و هوایی خاص به ویژه رطوبت بالا
  • استفاده از محصولات مراقبت شخصی روغنی یا چرب مانند لوسیون ‌های سنگین، کرم‌ ها یا پمادها و موم ‌های مو
  • کار در محلی که فرد به طور معمول با چربی در تماس باشد؛ مانند کار در رستورانی که سطوح غذای چرب و روغن سرخ کردنی وجود دارد
  • استرس، که هورمون کورتیزول را افزایش می دهد، همچنین می تواند باعث شعله ور شدن آکنه شود.
  • ژنتیک

تغذیه و آکنه

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد شیر بدون چربی، پروتئین آب پنیر و رژیم های غذایی سرشار از قند ممکن است باعث بروز آکنه شوند.  مصرف یک رژیم غذایی متعادل و مغذی با مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه، به ویژه آنهایی که سرشار از ویتامین C و بتا کاروتن هستند و خوردن ماهی به کاهش التهاب کمک می کند.

تشخیص آکنه

پزشک می تواند آکنه را در طول معاینه پوست تشخیص دهد.همچنین ممکن است از دختران و زنان نوجوان در مورد چرخه های قاعدگی آنها سوال شود، زیرا جوش ها گاهی اوقات با این موضوع مرتبط هستند. شیوع ناگهانی و شدید آکنه در افراد مسن گاهی می تواند نشانه بیماری زمینه ای دیگری باشد که نیاز به مراقبت و پیگیری پزشکی دارد.

شدت آکنه

متخصصان پوست این بیماری پوستی را بر اساس شدت به درجات زیر رتبه بندی می کنند:

  • درجه 1 (خفیف): بیشتر جوش های سرسفید و سرسیاه، با چند پاپول و پوسچول
  • درجه 2 (متوسط یا پوسچولار): چندین پاپول و پوسچول، بیشتر روی صورت فرد
  • درجه 3 (نسبتا شدید یا ندولوسیستیک): پاپول‌ ها و پوسچول ‌های متعدد همراه با ندول ‌های گهگاه ملتهب. کمر و سینه فرد نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد.
  • درجه 4 (ندولوسیستیک شدید): جوش ها و ندول های متعدد بزرگ، دردناک و ملتهب.

در پایان

لطفا به این نکته توجه داشته باشید که تمامی موارد گفته شده در این صفحه و تمامی صفحات سایت را می توانید به صورت کامل و کار آمد در دوره های آموزشی و کارگاه های تخصصی پوست و مو آکادمی هرمس با اعطای مدرک معتبر بین المللی ، قابل استعلام و قابل ترجمه پایان دوره مدرسی(مستری) از سازمان فنی و حرفه ای و همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی بگذرانید. متقاضیان و علاقه مندان عزیز به شرکت در ورکشاپ های آموزشی تخصصی پوست و مو که به دو صورت تئوری و عملی برگزار میشود میتوانند از طریق همین وب سایت یا صفحات اجتماعی آکادمی هرمس اقدام نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *